Tarieven

Informatie over tarieven
Met ingang van 1 januari 2017 bedraagt het BSO tarief € 6,69 bruto.
Per diezelfde datum is de toeslag voor de kinderopvang aanmerkelijk verruimd. Voor een gemiddeld gezin kan het voordeel t.o.v. 2015, ondanks de tariefstijging, al snel enkele honderden euro’s per jaar bedragen! Omdat voor elke gezinssituatie de gevolgen verschillend zijn, is het handig om een proefberekening te maken op www.toeslagen.nl

Voor bijna iedereen is kinderopvang zeer goed betaalbaar!

Tegemoetkoming
De extra tegemoetkoming van de overheid komt voor BSO de Kleine Planeet in 2016 nog beter uit omdat de school het vijf gelijke dagen model gaat invoeren. Dit betekent dat de BSO op de maandag, dinsdag en donderdag een half uur langer geopend zal zijn.
Het bedrag voor een korte middag zal daardoor stijgen van € 121,- naar € 132,- per maand. Door de extra tegemoetkoming van de overheid zullen de netto kosten t.o.v. 2015 echter toch lager uitvallen.

De lange middagen (woensdag en vrijdag) zullen komend schooljaar dus ook een korte middag worden. Het factuurbedrag voor een woensdag- en vrijdagmiddag zullen dan ook worden verlaagd van € 169,- naar € 132,- per maand.

Voorbeeld van de netto kosten per maand bij het vijf gelijke dagen model: